středa 24. listopadu 2010

Škola noci

ŠKOLA NOCI (HOUSE OF NIGHT)

#1 Označená (Marked)
#2 Zrazená (Betrayed)
#3 Vyvolená (Chosen)
#4 Nezkrotná (Untamed)
#5 Pronásledovaná (Haunted)
#6 Pokoušená (Tempted) 
#7 Vyhořelá (Burned)
#8 Probuzená (Awakened)
#9 Předurčená (Destined)
#10 Skrytá (Hidden)
#11 Odhalená (Revealed)
#12 Vykoupená(Redeemed) - vyjde v překladu v roce 2015



Označená
Původní název: Marked
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 304
V ČJ : vyšlo

 30183

Šestnáctiletá Zoey Redbirdová se hádá s rodiči, právě se rozešla s přítelem a poslední, co jí ještě schází, je začít se měnit v upíra. Jenže právě to se stalo a Zoey musí přestoupit na speciální školu pro upíří mláďata. Jediný, s kým si v ní nepadne do oka, jsou členky elitní školní organizace Dcery temnoty a zvlášť její příšerná předsedkyně Afrodita. Za jejich zdánlivě nevinnými rituály se skrývá něco hodně ošklivého...



Zrazená
Původní název: Betrayed
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 320
V ČJ: vyšlo

 676924

Zoey Redbirdová si pomalu zvyká na upíří Škole noci a svědomitě se připravuje na roli předsedkyně elitní studentské organizace Dcery temnoty. Potom ale v Tulse za podezřelých okolností umírá první středoškolák a instinkt Zoey napovídá, že je to teprve začátek něčeho skutečně zlověstného. Jako obvykle se nemýlí. Na upíry ze Školy noci padá podezření z hrůzných vražd a možná není tak docela neopodstatněné… Zoey proniká stále hloub do spleti intrik a zjišťuje, že všechno zdaleka není takové, jak se zdálo. To však ještě neví, že ji čekají nejhorší okamžiky jejího života a že ji zradí někdo, komu bez výhrad věřila.




Vyvolená
Původní název: Chosen
Díl v sérii: 3. díl
Počet stran: 272
V ČJ: vyšlo

 1326258

Učednice velekněžky Zoey Redbirdová má spoustu problémů: zapletla se se třemi kluky naráz, začíná si až podezřele rozumět s nejotravnější holkou na škole, ale nejvíc ji trápí, co se děje s její nejlepší kamarádkou. Stevie Rae možná vstala z mrtvých, ale změnila se - tak moc, že už pro ni možná neexistuje cesta zpět. Zoey tomu ale prostě nechce věřit, a tak začíná zoufale spřádat plány na její záchranu. Všechno ovšem musí stranou, když Školou noci otřese hrůzná vražda.




Nezkrotná
Původní název: Untamed
Díl v sérii: 4. díl
Počet stran: 336
V ČJ: vyšlo

 2866718

Zoey Redbirdová, nejnadanější upíří mládě na světě, se zapletla se třemi kluky najednou, ale nakonec jí nezůstal žádný a kamarádi s ní nemluví. Navíc se Škola noci proměnila v nebezpečné místo. Nocí se totiž začínají pohybovat podivné stíny a školním areálem se stále častěji rozléhá zlověstné skřehotání. Zoey proto nezbývá než pokusit se naštvané kamarády usmířit. Její snahu však může snadno zkomplikovat záhadný nový spolužák, který ji až příliš přitahuje. Když do hry vstoupí děsivé proroctví, začíná Zoey chápat, že vše bylo pouhou předehrou událostí, jež mají kořeny ve stovky let starých indiánských legendách, a že se musí stát skutečnou hrdinkou a připravit se na boj se zlem, které může být daleko silnější než ona.




Pronásledovaná
Původní název: Hunted
Díl v sérii: 5. díl
Počet stran: 368
V ČJ: vyšlo

 4134071

Proroctví se naplnilo, padlý anděl uvězněný po celá tisíciletí v hlubinách země se osvobodil a Zoey Redbirdové a jejím kamarádům nezbývá než utéct ze Školy noci. V podzemních chodbách pod opuštěným nádražím budou v bezpečí před hrůzami, které se odehrávají na povrchu - ale nedostali se jen z jednoho maléru do druhého? Dokáže se budoucí velekněžka postavit pradávnému zlu a vyřešit svoje komplikované vztahy? Není totiž vůbec jednoduché poznat, kdo je přítel a kdo nepřítel…




Pokoušená
Původní název: Tempted
Díl v sérii: 6. díl
Počet stran: 368
V ČJ: vyšlo

 6377359

Zoey Redbirdové a jejím přátelům se podařilo vyhnat z Tulsy nesmrtelného anděla Kalonu i zlou velekněžku Neferet a mohou se tak vrátit do Školy noci, po které se jim všem už stýská. Kalonovo záhadné kouzlo však stále působí a Zoey musí jeho svádění odolávat pokaždé, když vstoupí do říše snů. Navíc se jí zdá, že v Kalonovi se přece jen skrývá přinejmenším troška dobra. Není však sama, kdo musí dělat těžká rozhodnutí a vybrat si, jestli poslechne instinkt, nebo hlas rozumu. Její nejlepší kamarádka Stevie Rae, první dospělá červená upírka na světě, totiž skrývá temné tajemství, které ji může stát život - anebo jí ho naopak zachránit.



Vyhořelá
Původní název: Burned
Díl v sérii: 7. díl
Počet stran: 368
V ČJ: vyšlo

 6917952

Zoeyina duše se ocitá na onom světě - roztříštěná na kusy, vyhaslá, pronásledovaná výčitkami svědomí. Její kamarádi se však nechtějí vzdát naděje, že se vrátí a a zachrání svět, v němž se schyluje k bitvě mezi pradávnými silami Světla a Temnoty. Stark je ochoten dokonce nasadit vlastní život, aby se za svou paní dostal tam, kam před ním ještě žádný bojovník nevstoupil. Stevie Rae mezitím v Tulse svádí soukromou bitvu s Temnotou i sama se sebou. Být velekněžkou červených mláďat totiž znamená spoustu zodpovědnosti - navíc musí občas skrývat své city a střežit svá tajemství, a to za cenu lží - a někdy dokonce i životů…


Probuzená
Původní název: Awakened
Díl v sérii: 8. díl
Počet stran: 288
V ČJ: vyšlo

 8652190

Zoey a její strážce Stark se vrátili z onoho světa, ale nemají sílu ani chuť odjet z bezpečného, magií prostoupeného ostrova Skye a čelit dalším intrikám zlé velekněžky Neferet a nesmrtelného Kalony. Temnota však nespí, naopak získává na síle a chystá se příznivcům Světla zasadit další smrtící úder. A když v tulské Škole noci dojde k nejhorší možné tragédii, Zoey už se nemůže dál skrývat. Čeká ji kruté probuzení…




Předurčená
Původní název: Destined
Díl v sérii: 9. díl
Počet stran: 368
V ČJ: vyšlo

 10470567

Zoey s kamarády už zase chodí na tulskou Školu noci, ale nic není jako dřív, na všechno vrhají stín nedávné tragédie. Neferetiny intriky navíc dál rozsévají neklid mezi studenty i profesory, a zdá se, že dokonce ani ta nejpevnější přátelství před nimi neobstojí. Naštěstí se objevují také nečekaní noví spojenci. Zoey si uvědomuje, že jestli má konečně odhalit světu Neferetinu prohnilost a narýsovat jasnou čáru mezi Světlem a Temnotou, bude k tomu potřebovat i nepřátele svých nepřátel.


Skrytá
Původní název: Hidden
Díl v sérii: 10. díl
Počet stran: 320
V ČJ: vyšlo

 Hidden (House of Night, #10)

Neferet konečně ztratila důvěru upíří rady a byla sesazena z pozice velekněžky tulské Školy noci. Její moc to však téměř neoslabilo, a svými kouzly a krásou navíc dokáže snadno oklamat lidské obyvatele města a strhnout je na svou stranu. Zoey a její přátelé proti tomu bojují všemi možnými prostředky, ale v jejich vlastních řadách se objeví trhliny a kruh moci, na nějž spoléhají, není úplný. Další Neferetiny intriky, které ohrožují Zoeyinu nejbližší rodinu, by mohl překazit záhadný býčí chlapec Aurox, velekněžčin zdánlivě poslušný nástroj - pokud dokáže odolat Temnotě, která ho proti jeho vůli stále ovládá. Dostane šanci zvolit si správnou stranu?


Odhalená
Původní název: Revealed
Díl v sérii: 11. díl
Počet stran: 304
V ČJ: vyšlo

 16096873


Bývalá velekněžka Neferet utrpěla první velkou porážku. Díky své nadpřirozené moci přežila, ale než se Zoey Redbirdové a jejímu kruhu přátel dokáže znovu postavit, musí nabrat nové síly. Zdálo by se, že pro Zoey nastala tolik potřebná chvilka oddechu – Neferet však není jediné zlo, kterému čelí. Zoey se stále častěji zmocňuje pocit, že život se jí definitivně vymkl z rukou, a co víc, ani na své nejbližší už se nemůže spolehnout tolik jako dřív. Jak dlouho potrvá, než pohár její trpělivosti přeteče? A co když jejím největším nepřítelem je ona sama?


Vykoupená
Původní název: Redeemed
Díl v sérii: 12. díl
Počet stran: 320 (EN)
V ČJ: vyjde v roce 2015

 16136599

Žádné komentáře:

Okomentovat