středa 11. prosince 2013

Kendare Blake - Antibohyně (Goddess War #1)

Název: Antibohyně
Původní název: Antigoddess
Autor: Kendare Blake
Série: Válka bohyň /Goddess War
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: cca 336
Nakladatelství: Baronet
V ČJ: vyjde 2. dubna 2014

Staří bohové neumírají…


Aspoň si to Athéna myslela. Jenže pak jí pod kůží začala vyrůstat pírka, která jí zahltila plíce jako nějaká podivná rakovina, a Hermése sužovala spalující horečka. Tím skončil jejich poklidný věčný život ve zdraví.
Athéna a Hermés putují světem a zoufale hledají příčinu svého pomalého, bídného umírání. Cestou získávají spojence a odhalují pradávné i nové protivníky. Pátrání je zavede ke Cassandře, obyčejné dívce, která se kdysi coby vědma těšila přízni a ochraně jednoho z bohů.
Dnes už se Cassandra do života bohů nijak neplete, vlastně ani netuší, že existují. Přesto by mohla hrát klíčovou úlohu ve válce, k níž se schyluje.
Královna bohů Héra se spojila s dalšími antickými obyvateli Olympu, kteří ve snaze prodloužit vlastní život vyvražďují své rivaly. Touha přežít z nich udělala antibohy, ubohé karikatury jejich někdejší slávy. Athéna bude potřebovat nějaké trumfy, protože život nesmrtelníků jen tak nevyhasne.
Každý z nich umírá po svém. Někteří se zadusí peřím. Z některých se stanou příšery. Ale všichni zuří až do posledního dechu.

Nadešel čas války bohyň.

Kniha vyjde v překladu 2. dubna 2014 u nakladatelství Baronet.

1 komentář:

  1. Na tuhle knížku se moc těším, četla jsem Annu a líbila se mi tak doufám, že tahle knížka bude taky dobrá. :)

    OdpovědětVymazat