úterý 2. června 2015

Lauren Kate - Vodopád (Atlantida #2)

Název: Vodopád
Původní název: Waterfall
Autor: Lauren Kate
Série: Atlantida
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 296
Nakladatelství: YOLI
V ČJ: vyšlo v červnu 2015

Strhující příběh plný ničivých tajemství a temné magie o dívce, jejíž slzy mají sílu vynést na povrch ztracený kontinent Atlantidu, pokračuje...
Sedmnáctiletá středoškolačka Eureka Boudreauxová z Louisiany je z pokolení žen se zvláštním a děsivým prokletím: jejich slzy mohou rozpoutat potopu světa, stejně děsivou, jako byla ta biblická. Nesmí proto nikdy plakat.
Když se ale ocitne v ohrožení Eurečina rodina i její láska k tajemnému chlapci Anderovi – členovi sekty Sadařů, jejímž posláním je likvidovat dědičky prokletých slz –, Eureka se slzám neubrání. Svět se během krátké doby ocitá pod vodou a jediný, kdo může zvrátit zánik světa a zabránit návratu ztělesněného zla v podobě dávného krále Atlantidy, je sama Eureka.
Proto se s Anderem, svou rodinou a nejlepší kamarádkou vydává přes oceán do tureckých hor. Tam v jeskyni ukryté čarodějnou clonou před zraky okolí žije další odpadlík sekty Sadařů, Solon. Jen on zná tajemství Atlantidy i toho, jak by Eureka mohla zabránit jejímu návratu nad hladinu. V boji o záchranu zbytku planety má však dívka obětovat to nejdražší – své nejbližší, svou lásku i svoje sny.



Série Atlantida
   

Žádné komentáře:

Okomentovat