úterý 24. ledna 2012

Laurell K. Hamilton - Polibek stínů (Meredith Gentryová #1)

Název: Polibek stínů
Původní název: A Kiss Of Shadows
Autor: L. K. Hamilton
Žánr: fantasy
Série: Meredith Gentryová
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 392
Nakladatelství: Epocha
V ČJ: vyšlo

"Los Angeles je místem, kam se lidé přichází schovat. Taky jsem se sem přišla skrýt a povedlo se mi to. Nemůžu se vrátit domů, moji příbuzní a jejich spojenci by mě zabili. Každá dívka touží být princeznou z Říše kouzel. Není o co stát. Věřte mi."

Detektivní kancelář zaměřená na nadpřirozeno, pro niž pracuje soukromá vyšetřovatelka Merry Gentryová, se ujímá neobvyklého případu - je totiž proti zásadám firmy řešit rozvody. Málokdy se však stane, že o prošetření nevěry žádá společně s manželkou i jedna z milenek, a obě jsou vyděšené k smrti.
Merry si myslí, že svou roli volavky bez problémů zvládne. Kromě spolehlivých kolegů v záloze a nějaké té skryté zbraně má přece magické schopnosti. Netuší, že tenhle případ zničí vše, o co v posledních letech usilovala. Merry má totiž tajemství. Ve skutečnosti je princeznou z Říše kouzel, přesněji řečeno jednou z potenciálních dědiček trůnu Temného království. Utekla, aby si zachránila život.
Teď je vše prozrazeno a pavučina intrik ji znovu stahuje do krásného, fantaskního, krutého světa, kam už se nikdy nechtěla vrátit.


Série Merry Gentry:

   A Stroke of Midnight (Meredith Gentry, #4)

Žádné komentáře:

Okomentovat