středa 22. května 2013

Lynn Flewelling - Štěstí ve stínech (Noční běžci #1)


Název: Štěstí ve stínech
Původní název: Luck in the Shadows
Autor: Lynn Flewelling
Žánr: fantasy
Série: Noční běžci
Díl v sérii: 1. díl
Počet stran: 400, 2. vydání
Autor obálky: Jan Patrik Krásný
Nakladatelství: Fantom Print
V ČJ: vyšlo

Bude válka. Vše nasvědčuje tomu, že po dlouhé době míru Plenimar připravuje mohutné válečné tažení proti svým sousedům – Skale a Myceně. Kdysi spojenci sjednocení pod vládou hierofantů, nyní nepřátelé znesváření bojem o půdu a moc.
Plenimarští touží po vítězství ve válce tak silně, že jsou ochotni spolčit se s mocnostmi, vyvolanými tou nejtemnější magií! Jenže stane se něco, s čím ve svých plánech nepočítali…
Když je Alek z Kerry uvězněn za zločin, který nespáchal, očekává jistou smrt. To však netuší, že od tohoto okamžiku bude ve svém životě hledět smrti do očí ještě mnohokrát… Také ovšem netuší, že jeho spoluvězněm bude Seregil z Rhíminee, muž tajemného původu i minulosti, muž mnoha tváří – tulák, špeh, bard, zloděj i šlechtic.
Alek se stává Seregilovým učedníkem. Brzy cestuje po krajích, o nichž ani nevěděl, že existují, vstříc válce, o jejíž hrozbě neměl ani tušení. Netrvá dlouho a se Seregilem se zapletou do zlověstného spiknutí, které sahá hlouběji, než si dovedou představit, a které je, pokud selžou, může stát mnohem víc než jen jejich životy. Ale osud je stejně nepředvídatelný jako Alekův nový učitel, a tentokrát by je mohlo potkat… ŠTĚSTÍ VE STÍNECH.


Ukázka z knihy:

  

Zdroj ukázky: fantomprint.cz


Série Noční běžci

      

Žádné komentáře:

Okomentovat